vaga make over

Skoro sam polomila staru vagu koju sam imala i odlucila sam da kupim novu. Proučavajući mogućnosti shvatila sam da se sad prodaju većinom staklene digitalne vage, čiji dizajni mi se nisu baš dopali. A onda sam naišla na jednu jedinu od bambusa. Naravno u jednom lancu radnji je nisu imali na stanju, a drugom je moglo samo da se fizički kupi, i to u nekoj udaljenoj radnji.

Presekla sam i odlučila da kupim staklenu. Otišla sam u radnju najbližu meni i pazarila neku belu sa diskretnom šarom. U povratku kući prošla sam pored neke novootvorene radnje i kroz izlog videla da imaju samolepljive tapete. Odmah mi je sinula ideja da mogu da zalepim tapet na vagu i ona postane drvena.

Kupila sam pola metra tapeta, dezen-imitacija drveta i presrećna otišla kući. Čim sam ušla na vrata bacila sam se na posao.

scale-make-over_1

Samolepljivi tapet (i vitraž) je najlakše zalepiti tako što se površina na koju se lepi poprska vodom u kojoj je malo deterdženta za sudove. Nisam imala slobodnu špric bocu pa sam u činijici razmutila malo deterdženta i pokvasila površinu vage. Tada tapet ili vitraž mogu lepo da se pomeraju dok sve ne dođe na mesto.

Izmerila sam otvor za displej i skalpelom isekla. Odlepila sam papir i zalepila tapet na vagu. Namestila sam otvor na otvor i prstima (trebalo je da uzmem neki alat, ali eto…žurba) sam istisnula višak vode. Tapet sam isekla cca 2cm duže od vage i pažljivo zalepila stranice i dno. Skalpelom se iseče višak tapeta.

I eto…deset minuta kasnije imala sam drvenu vagu u pola jeftiniju od originalne.

scale-make-over_5

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: