cirkus

Dame i gospodo,  dečaci i devojčice, deco svih uzrasta, uđite u cirkus! Slušajte muziku, smejte se klovnovima, budite ushićeni opasnim skokovima akrobata, divite se izvođačima….

Kada je moj brat bio mali žarko je želeo da nauči da žonglira. Tata mu je kupio tri gumene loptice, on je naporno vežbao i na kraju uspeo da ovlada ovom veštinom.

Te loptice su nekako završile kod mene i sad ih koristim kao kalupe za obuću. Ali svečano sam bratu obećala da ću mu isheklati novi set loptica. Ovo obećanje je dugo bilo neispunjeno, pa sam odlučila da ga ove godine iznenadim za rodjendan. Što znači da je ove godine dobio dva poklona, Roki II majicu i cirkuske rekvizite.

Loptice sam sašila sama od običnog pamuka. Prva ideja je da napravim iz 8 delova, ali to nije baš uspelo, tako da sam konačno odlučila da budu iz 5 delova. Prečnik loptice je 20 cm, pa sam na osnovu toga napravila šablon.

Kada sam sašila loptice, ostavila sam mali otvor kako bih mogla da ih okrenem i napunim. Napunila sam ih pirinčem.

Brat kaže da su malo teže, pa sam nešto razmišljala ako budem pravila opet da deo pirinča zamenim ekspandovanim pirinčem.

Opheklala sam ih koristeći restlove pamuka (Vera, Yumco) i radila sam heklicom 2,5 mm da bi loptice bile čvršće. Radila sam stubiće bez navijutka u krug. Kako bi malo više bile cirkuskije, za svaku lopticu sam odabrala po tri slične boje, tako da su loptice na kraju ispale prugaste.

Odmah po prijemu poklona palo je jedno (nekoliko) žongliranje.

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: