livada

Vreme vanrednog stanja kod nas nekima je donelo negativne osećaje, ja sam to vreme iskoristila kreativno. Ni sama ne znam šta sam sve isplela, isheklala ili sašila u ta tri meseca koje smo bili zarobljeni u kućama.

Jedna od njih je i ovaj shrug, stvarano ne znam kako se na našem kaže? Možda ogrtač? Ali nije ni bitno, glavno je da sam prezadovoljna kako je ispao.

Od vanrednog stanje je evo prošlo tri godine i bez obzira koliko sam bila oduševljena kad sam ga napravila, moram da priznam da ga nisam baš iznosila. Znam, greota, ali ispraviću još koliko ovo leto.

Mustra je Meadow Lace Shrug od Sylwia Kawczyńska i dostupna je na Ravelry-ju za određenu svotu, ali ima i besplatna verzija na dizajnerkinom sajtu Mycrochetory. Moram da priznam da sam sajt gledala!!

Radila sam od prediva Catania, proizvođača Schachenmayer, 100% pamuk u boji grafita, heklica 3,5 mm, koje sam kupila u prodavnici Liupka u Beogradu. Predivo se tako lepo radi da je shrug bio gotov očas posla.

A pored toga što je predivo skoro idealno za rad, konstrukcija je običan pravougaonik. Da, da, dobro ste pročitali pravougaonik.

Između ostalog, ovaj motiv je moja omiljana mustra za heklanje. Kad nemam inspiraciju ili sam neraspoložena, uzmem neko predivo i počnem da radim ove cvetove. Do sada imam nekoliko bluza i šalova, a cenim da to nije kraj.

Kad napravite pravougaonik željenih dimenzija, ušijete delove koji postaju rukavi, opheklate jedan red da izgleda urednije i gotovo!!

Možda ću sledeći put kad budem pravila ovako nešto, malo ukrojiti za rukave, da bi lepše stajalo. Ovako se nekad pravi kao kesa nazad ili je to samo do mene!?

Naravno da sam otišla u Smederevo i napravila par fotki u tvrđavi!!

Ostaje vam samo da uživate! Leto stiže i taman imate vremena da uradite sebi jednu ovakvu lepotu ili, što da ne, ponesete da radite na plaži!?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: