moj novi omiljeni džemper

Nekad neke stvari baš legnu. To je situacija sa ovim džemperom. Do sada sam napravila dva, ali mislim da će nastati još nekoliko, sa manjim i većim modifikacijama.

Model je Candelaria Cardi od dizajnerke Sandre Gutieres aka. Nomad Stitiches, koja je fantastična!!! Moram da priznam da nisam kupila šemu. Malo je to možda bezobrazno od mene. Sa jedne strane hoću da dizajniram pletenine i prodajem šeme, a sa druge strane ne podržavam druge dizajnere sa istom tom idejom. U to ime, svečano obećavam da ću od svakog od kog metodom reversnog inženjeringa uzmem šemu kupiti bar jednu za uzvrat (dok sam stigla da napišem i objavim ovaj post pazarila sam šemu za Xochitl Top!!).

Prvi džemper sam pravila namenski za moj ovogodišnji put u Istanbul. Koristila sam predivo Alize Diva, boja 355 (svetlo siva), prigodno proizvedeno u Turskoj i heklicu 3 mm. Konstrukcija je klasičan ranglan džemper i sa čipkom u gornjem delu (ovaj deo sam morala da provaljujem sa slika, ali vredelo je!!!), dok je donji deo glat. Mislila sam da će mi donji deo biti dosadan, ali sam se prevarila. Radila sam sa velikim uživanjem.

Dok sam radila ovaj džemper naučila sam i da radim heklanu ranflu. Fantastična je!!! Kad vam se ukaže prilika obavezno probajte.

Džemper je bio gotov taman na vreme i sva tri dana u Istanbulu sam paradirala u njemu!!! Ovo su slike sa krstarenja Bosforom!

A ovo je moja omiljena kombinacija, novi najbolji drugari, novi džemper i propagandna majica!!!

candelaria-propaganda

Čim sam završila ovaj već sam odlučila da pravim novi. Pitanje je bilo od čega!!!

A onda sam se setila da sam u nekoj radnji koja se zove Svaštara i nalazi se kod Đeram pijace kupila neki bugarski no name konac fenomenalne zelene boje. Konac je debljine tipa 100g=500m, ali sam odlučila da radim sa većom heklicom (3 mm) da bude lagan letnji džemper. Ovog puta sam šemu malo modifikovala i čipku koja je u originalu samo u gornjem delu radila sam i u donjem!! Druga stvar je da ovaj džemper ima kratke rukave,  ipak je namenjen za leto.

Nekad kad drugi put radim istu stvar malo mi sporije ide, to sad nije bio slučaj!!! Dok sam se okrenula džemper je bio gotov!!! Možda i činjenica da se vreme prolepšalo i da sam mogla da uživam na terasi dok sam radila je doprinelo brzini.

Evo i gotovog džempera sa obeleženim mestima za dugmad.

IMG_0314

Premijerno sam ga obukla kada sam išla da pletem sa drugaricama. I one su bile oduševljene (baš sam skromna…)!!!

Kako smo sedele na terasi htela sam da iskoristim priliku i napravim lepe slike. Danka je to super uradila.

A onda je došla Nina i rekla da ne mogu tako da se slikam, da moram malo nogu da pokažem. Prve dve slike su moja varijanta toga, a na trećoj je ona morala da interveniše.

Sa njima zabavi nikad kraja!!!!

A onda mi je palo na pamet kako sam za prvi džemper predivo vraćala kući. E sad, sa ovim drugim ta ideja usled pandemije nije bila moguća, tako da sam odlučila za nešto najbliže tome.

Otišla sam do Ambasade Bugarske u Beogradu i slikala se ispred (tačnije otac je mislio da će me uhapsiti ako me uhvate da se slikam ispred, pa je on išao sa mnom i slikao me!!!). Nije to to, ali poslužilo je!! A druga zanimljivost je da dizajnerka trenutno živi u Bugarskoj, tako da se ovo predivo na dva nivoa vraća kući.

DSC_4269

Hmmm, koju boju napraviti sledeću….

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: