nove kape i nove ideje

Već neko vreme razmišljam da ozbiljnije počnem da se bavim pisanjem šema za pletenje i heklanje. Do sada sam objavila nekoliko na Raverly-ju i stavila ih da budu besplatne.

To su Winter Tweed, Spring flower, Summer crown i Fall in Pink, na blogu poznatije kao Pleteni šal, Cvetna kapa, Žuta kruna i Jesen u roze.

Šemu za heklane novogodišnje ukrase sam napravila kako treba i prvo je stavila kao besplatnu, ali sada i ona može da se kupi na Raverly-ju i u mojoj Etsy prodavnici (da i to sam otvorila!!!). Malo sam omašila sezonu, ali doći će Nova Godina ponovo!!!

crochet-ornament-6

Napravila sam i stranicu na blogu Shop, gde sam postavila sve šeme sa linkovima za kupovinu!!! Kako sve mora da se promoviše tako sad imam i posebne stranice na Instagramu i Facebook-u samo za promociju mojih dizajna.

Ove godine sam (za sada) napravila dve šeme za pletene pamučne kape. Obe sam pravila Nataši kao poklone za rođendan.

Obe su rađene od pamuka (100g=250m), iglama 2,75 mm i obe su dobile nazive po uzorku koji sam radila. Šeme su na engleskom (novi esperanto) i napravljene su za devet (!!!) veličina, od novorođenčeta do odraslog muškarca (ili žene sa bujnom kosom).

Htela sam da šeme izgledaju ozbiljno tako da sam se baš potrudila. Nabavila sam i knjigu The Beginner’s Guide to Writing Knitting Patterns: Learn to Write Patterns Others Can Knit gde sam našla pregršt korisnih saveta. 

Usaglašavanje veličina, broja petlji, ponavljanja i slično je bio mali izazov, ali sam se izborila. Za prvu sam se možda malko mučila, ali onda sam napravila tabelu u excel-u koja je za drugu kapu izračunala sve podatke koji su potrebni. Takođe, sve sam preračunavala i u inče, što je bila dodatna zabava za pisanje!!!

Pine, je bila prva. Rađena je od pamuka Helena, Unitas.

Drugu sam nazvala Fishtail, i ona je rađena od pamuka Tango, St. George.

Pre nego što sam napravila šeme, poslala sam drugaricama slike kapa da vide. Dopalo im se, tako da je moja drugarica Danka zvanično testirala šeme i napravila dve fantastične kape (uz to i korigovala šeme gde sam grešila!!!). Malo je reći da sam oduševljena kako su joj ispale.

koracdesign_dkfishtail_beanie_dkpine_beanie_dk

Videćemo da li će ova ideja uspeti, nadam se da hoće. Znam da je potrebno vreme i strpljenje, tako da spremna ulazim u sve ovo!!

Uskoro još po neka kapa i šal stižu. A onda, možda neki ozbiljniji poduhvati tipa prsluk, džemper. Ali jedno po jedno!!!

2 thoughts on “nove kape i nove ideje

Add yours

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: