pupoljak ruže

Ovaj prsluk imam sačuvan u favoritima već dosta dugo i eto…Kristinin peti rođendan je bila idealna prilika da ga konačno i uradim.

Originalna šema je Lil’ Rosebud seamless dress od OGE Knitwear Designs. Naziv posta je prevod naziva šeme, pa zato malo podseća na pesmu Miroslava Ilića.

Moram da priznam da nisam kupila šemu, već sam preko slika uspela da provalim kako se radi. Odlučila sam da ne stavim šemu za džemper, jer ipak je na prodaju. Ako ste vešti možete skinuti šemu sa slika, a ako ne svaka simetrična šema može da posluži za ovaj džemper!! Prosta pretraga po internetu daje pregršt interesantnih rezultata.

Prema šemi prsluk se radi u krug, ali ja sam odlučila da bude otvoren. Bez kopčanja. Tu sam se možda zeznula, mogla sam bar gornje dugme da stavim, ali tu su uvek broševi da reše ovaj nedostatak. Prsluk je ispao malo veći, ali deca rastu tako da to što je veći nije problem.

Materijal koji sam koristila je Mondial prima (boja 24-ciklama-fantastična), koju sam kupila u Liupki. Etiketa kaže da se koriste igle 4,5-5,5. Ja sam odlučila da radim sa 4,5 jer na osnovu prethodnih iskustava sa ovim predivom znam da se dosta opusti nakon pranja, pa sam želela da prsluk zadrži formu.

Generalno prsluk se lako radi i nije dosadno. Sve je ravno (idealno da se gleda film dok se radi), a onda da razbije monotoniju dođe čipka za rukave, a posle i za telo!!!

Kako joj je rođendan početkom septembra, morala sam i po vrućini da radim, ali vredelo je!!!

Lil-rosebud

Prsluk je bio brzo gotov!!!

Lil-rosebud_2Lil-rosebud_1

Poklon sam odnela sam malim zakašnjenjem, što je u stvari dobro jer sam iskoristila priliku da slikam slavljenicu u novom prsluku (u neke slike su upali i brat i kuče).

Lil-rosebud_3Lil-rosebud_4Lil-rosebud_6Lil-rosebud_5

Kada sam odnela prsluk, ono što me je iznenadilo je da još uvek nosi žuti prsluk koji sam joj pravila za prvi rođendan, koji je ujedno bio i tema prvog posta na blogu!!! Koliko li sam tek tad omanula u veličini (u međuvremenu sam ga produžavala jednom, ali ipak…)!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: