suknjica kao oblak

Od Natašinog džempera mi je ostalo jedno klupko prediva Kid silk (kupila sam 4, ali samo sam tri potrošila!!) pa sam odlučila da njenoj ćerki Kristini napravim suknjicu za 4. rođendan. Cela suknja ukupno ima 25 g i kao roze oblak je.

Suknja je veoma jednostavna, ali i baš efektna i može da se uradi za cca dva dana.

Ja sam izabrala da za ranflu radim cevasti bod (eng. Hollow Knit Stitch). Ovim bodom se postiže da rad bude šupalj i meni je to bilo odlično za ranflu jer sam htela da provučem satensku traku za ukras. A može da se koristi i za jastučnice, tašne, … Na internetu ima dosta uputstava, ali probaću da objasnim na srpskom.

Naniže se odgovarajući broj petlji i uradi  prvi red. Voditi računa da ovaj rad skuplja i da je potrebno nanizati duplo veći broj petlji od onog koliko je potrebno. Kako sam ja pravila suknju kao reper sam uzela obim kukova +10cm, da bi suknjica bila kao nacigovana.

Ovaj rad se radi napred nazad, tako što se jedna petlja radi, a jedna se prebacuje sa niti iza rada. U povratnom redu radi se ona petlja koja je skidana u prethodnom, a ona koja je urađena se prebacuje. Kako bih dobila zatvorenu ranflu na početku svakog reda sam ukrštala nit, ali može i da se ušije na kraju. I to je to!!

Ja sam odmah morala da uvučem traku da vidim kako će izgledati. Kako je rad veoma šupljikav, traku sam provlačila kroz petlje (iskreno, nisam smislila bolji način!).

kid-silk-skirt_5

kid-silk-skirt_2

Kada ranfla bude dovoljne dužine (kod mene cca 2 cm) dalje se plete samo ravno. Par sati kasnije gotova suknja. Ja sam plela ujutru uz kafu!

kid-silk-skirt_3

kid-silk-skirt_4

Prezadovoljna sam kako je ispala, a i slavljenici se dopada!!

kid-silk_skirt

Mislila sam u jednom trenutku i sebi da napravim jednu, midi, sivu? Mislim da može uz sve da se nosi!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: