sivi džemper zvani duf

Duf je selo u severozapadnoj Makedoniji, za koje pretpostavljam da nije mnogo ljudi čulo (prema popisu od 2002 ima samo 39 stanovnika). Ali pošto je to rodno mesto mog drugara, ja već 15 godina slušam o njemu. Ove godine smo prvi put za svo vreme koliko se znamo uspeli da se organizujemo da odemo.

Za tu priliku sam odlučila da napravim džemper. Sivi. Kad malo bolje razmislim sivi džemper je možda jedan od najpotrebnijih odevnih predmeta. Uz sve ide. Pošto sam ostala bez ijednog, odlučila sam da iskoristim ovu specijalnu priliku i sama ga napravim.

Iskreno…ovaj džemper sam počela da radim krajem aprila i planirala sam da u njemu putujem do Buzludže, ali nisam stigla (puna sam ambicioznih ideja). Neko vreme ga nisam ni gledala ni radila. A onda sam za kratko vreme uspela da ga završim (jedan rukav sam završavala u kolima dok smo putovali!!!).

Ovo je inače moj prvi džemper sa dugačkim rukavima. Do sada sam napravila par prsluka i džempera sa kratkim rukavima; malo me je mrzelo da radim rukave (i bila sam u pravu, neobično je dosadno!!!).

Materijal: Armonia Grey Melange, Ice Yarns; 30% viskoza, 70% vuna; 50g/220m (radila sam duplo)

Igle: 3mm, kružne

Šema: nisam radila po šemi već sam koristila Contiguous metod koji je razvila Susie Myers, koji je, jednom rečju, fenomenalan!!! Radi se odozgo na dole i nema spajanja, nešto kao ranglan rukavi, ali dobije se klasičan izgled džempera.

Preračunala sam početni broj petlji (obavezno raditi uzorak) i krenula sa radom (dok sam radila, malo sam slušala knjige, malo gledala Rokija)!

Jedva sam dočekala da se slikam u novom džemperu na Šar-planini!!!

Evo i mene u džemperu i suknji (tkanina sa čičak trakom koju daju na ulasku) u prelepom manastiru Jovan Bigorski, gde popovi nose najke.

A evo još nekoliko slika sa Šare i Bistre sa Korabom u  pozadini!!! Oh… lepote!!! Dok smo šetali po Bistri, niko nam nije rekao da ima dvadesetak šarplaninaca koji se gore motaju, mislim da bismo odustali momentalno. Elem, drago mi je da smo bili u blaženom neznanju inače ne bismo videli ove lepote!

 

4 thoughts on “sivi džemper zvani duf

Add yours

  1. Povratni ping: otok krk – marijakorac

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: