batman vs. superman

Ne znam kako čovek da odluči koji je bolji od njih dvojice.

Ako gledamo prema supermoćima onda Supermen (alijas Klark Kent) , mada kada se on pojavio 1933 nije mogao još da leti, najavljivali su ga sledećim sloganom „brži od metka, snažniji od lokomotive, u stanju da preskoči i najvišu zgradu“. Tek posle 1940 lik Supermena je počeo da se približava današnjem.

Sa druge strane mlađi (prvi put se pojavljuje 1939) Batman (alijas Brus Vejn) nikada nije ni imao super moći. Mada možda bih se ipak odlučila za njega zbog njegovog genijalnog intelekta, fizičke snage, poznavanja borilačkih veština, nauke i tehnologije kako kaže Wikipedia. Da ipak je on bolji….

Čak je i 2016 snimljen film Batman v Superman: Dawn of Justice, ali nisam ga još gledala tako da ne znam ko je pobedio!!

Ogi je bio oba. Za 5. rođendan je dobio majicu Supermena, a za 6. Batmena, obe sa plaštom!!

Majice su obične jednobojene pamučne (mislim Zara ili HM). Za Supermena sam koristila tirkiznu, a za Batmena sam morala sama da ofarbam svetlo sivu u tamno sivu (jer nisam uspela da nađem odgovarajuću nijansu!).

Za logo odgovarajućeg superheroja za obe majice sam koristila flok-folije, koje sam koristila i za majice Životinjsko carstvo. Odštampala sam šablone, prenela na foliju preko indiga, isekla i prepeglala. Veoma jednostavno!

Za plašt sam koristila pamučno platno, za supermena crveno, a za Batmena plavo. Plašt se kači za majicu sa drikerima. Detalje plašta možete videti dole na slikama.

Malo je reći da se obradovao. Nataša mi je pričala da kada je nosio u vrtić majice, tražio je da mu obavezno spakuju plašt u torbu i zakače čim stigne!!!

Supermen

Betmen

Nažalost nemam nijednu sliku Ogija superheroja, bio je prebrz sa slikanje!!!

Ove godine je postao kapetan Amerika, ali o tome u nekom narednom postu!!

One thought on “batman vs. superman

Add yours

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: