heklani obeleživači

U biblioteku sam se prvi put učlanila kada sam krenula u prvi razred osnovne škole i član sam i dan danas. Na početku sam čitala Hajdi, a sad malo ozbiljnije štivo.

nekad (1985) i sad (2017)

Sad kada se malo više bavim ručnim radovima nemam toliko vremena, ali od kada sam otkrila audio-knjige, mogu da radim dve stvari od jednom. Sada na putovanja nosim Kindle (sećate se futrola!!), ali ipak, ništa ne može da zameni knjigu.

U početku sam stavljala razne papiriće i kartone da obeležim gde sam stala, a onda… onda sam počela da heklam obeleživače. Pošto inače čitam par knjiga odjednom (različiti žanrovi za različita raspoloženja), tako da imam i više obeleživača.

Jedan od onih koje sam najviše puta napravila je obeleživač u obliku cveta. Korišćena je šema Fan Bookmark. Pošto sam isheklala male listiće na kraju, ovaj obeleživač mi liči na zumbule, možda samo meni…

Napravila sam beli, crveni i ljubičasti. Beli je bio za bibliotekarku na poslu, ljubičasti za Mariju Đ, a crveni sam zadržala za sebe.

Posto mi se dopala ideja sa cvetom, napravila sam još dva obeleživača. Jedan je klasični crveni cvet, naravno sa dvobojnim listićima. Drugi je suncokret, koji takođe ima listiće, ali sam kod njega isheklala i poentlas traku od lastiš konca da može obeleživač da se zakači za knjigu. Moram da priznam da mi se ovo baš dopada, a i veoma je praktično.

Poslednji obeleživač u ovom postu, je u stvari najjednostavniji. Obična bordura sa provučenom zelenom satenskom trakom. Kada sam čitala zbirku kolumni Ante Tomića-Luk i voda (za svaku preporuku!!!), tekst u kome je glavni junak Mate Parlov je na mene ostavio veliki utisak, tako da je ovaj obeleživač napravljen samo sa za ovu knjigu.

crochet-bookmark_at

Na blogu Ključne kosti obavezno pročitajte tekst Ante Tomić: Gde je nestalo ono doba divova? i biće vam sve jasno!

Uživajte u knjigama!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: