majice životinjsko carstvo

„Najtanja i najbolja dečija čokolada, koja svojim sličicama i albumima već preko 70 godina sa nesmanjenom popularnošću uveseljava najmlađe, edukuje ih i „hrani“ njihovu ljubav prema životinjama…“

Ovako su čokolodice Životinjsko carstvo predstavljene na sajtu Kraš-a.

A ja u današnjem postu predstavljam dve majice sa životinjama koje sam pravila za Ogijev teći i četvrti rođenda. Oba puta sam ga pitala šta bi želeo za rođendan, rekao je majicu sa životinjama. Prvi put sam ja izabrala žirafu, a druge godine je sam tražio lava.

Obe majice su pazarene u Zari (imaju dečije jednobojne majice, 100% pamuk), a aplikacije su rađene od Flok folija koje se mogu naći u prodavnici Difol, na Novom Beogradu.

Flok folije su one što imaju kao plišanu teksturu i pogodne su izradu aplikacija na tekstulu (pamuk, poliester, akril i druge tkanine).

Za pravljenje aplikacija foliju isseći u negativu skalpelom (za prenošenje crteža na foliju sam koristila odštampan crtež i indigo. obavezno alkoholom očistiti foliju pre nanošenja inače ostane malko musavo od indiga!!!). Isečene aplikacije složiti na majicu (voditi računa šta ide prvo!!)  peglati na srednjoj temperaturi preko npr. pek papira u trajanju od 15-20 sekundi. Kada se malko prohladi skloniti providnu foliju koja se nalazi sa gornje strane. Sledeće šare naneti analogno opisanom.

Posle nanošenja  sačekati 24h pre prvog pranja.Što se tiče održavanja odeće, pratite uputstvo na etiketi. Voditi samo računa da za pranje obrnete majicu naopačke, kao i da se pegla sa unutrašnje strane.

3 rođendan

Moram da priznam da nisam baš vešta u crtanju, tako da sam ideje uzimala sa interneta. Kada sam našla žirafu i drvo koje mi se dopadaju, napravila sam i model majice, čisto da vidim kako će izgledati.

Pošto sam bila zadovoljna (izbacila sam cvet, ipak je on dečko!), uz pomoć brata sam isekla i zalepila foliju. On je predložio da napravimo i oznaku Ogi3 na zadnjoj strani, složila sam se. I evo kako je ispalo:

o3-1o3-2

4 rođendan

Kao što sam već rekla za ovaj rođendan Ogi je tražio lava! I ovog puta proces pravljenja majice je bio isti kao kod žirafe!

Tokom izrade smo ipak malko izmenili dizajn i evo kako je na kraju ispalo:

o4-m1o4-m2

Ovog puta sam uspela slavljenika i da slikam!!!

One thought on “majice životinjsko carstvo

Add yours

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: