pleteni okovratnici

Jutros kad sam ustala i videla sneg baš sam se obradovala. Ali…nije dugo trajalo. Iako cela zima nije baš bila zima, više neka jesen, već mesecima nosim okovratnike koje sam plela. Za neke sam napravila pripadajuće kape i rukavice, a neki su solo.

Mislim da je okovratnik baš potreban deo zimske opreme, lepo izgleda, a služi svrsi.

Ja imam dva tipa okovratnika koje pravim, jedni su pravougaonici koji se pričvršćuju dugmadima, a druga vrsta je bez šava koji se navlače preko glave.

Motiva koji mogu da se rade ima previše, tako da svako može za sebe da izabere onaj koji mu se dopada najviše. Ja najviše volim da pravim okovratnike od vune, ali ni tu nema ograničenja!! Šta ko voli i svako rešenje ja najbolje.

Okovratnici koji se kopčaju

Braon okovratnik sam radila sebi, poodavno, i on je označio moj povratak pletenju (do tada sam mnogo više heklala). Kupila sam kapu sa leopard motivom i trebao joj je komplet.

Roze okovratnik je rađen po bratovoj narudžbini za njegovu drugaricu koja se udavala u Švajcarskoj. U drugoj grupi je okovratnik koji sam radila za mladoženju. Najbolje od svega je što su ih nosili na samoj ceremoniji.

Ova dva sa motivi lišća sam radila Nataši za rodjendane. Crni sa crnim kožnim dugmadima je bio Bojanin poklon za Novu Godinu.

Okovratnici bez šava

Dvobojne okovratnike sam radila za brata (sa plavim) i mladoženju (zeleni).

Ljubičasto-narandžasti je moj (dobio je kapu i rukavice). A poslednji crni je isto rađen za mog brata. Ovo mi je omiljena slika inače i svuda je stavljam kao profilnu (mada u crno-beloj varijanti).

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: