kindle

Svake godine kad idem na godišnji odmor razmišljam kako bi trebalo da sebi nabavim Kindle, jer skoro 3/4 kofera mi čine knjige. I konačno sam to i uradila.

Pošto mi deluje nekako golo da ga nosim bez futrole, a one kožne mi se ne dopadaju baš, odlučila sam da isheklam jednu, tj. dve (jedna ženka-ciklama, a jedna muška-boja senfa).

Obe sam radila od konca Häkelgarn, sa heklicom 1mm. To je manja heklica nego što preporučuju na etiketi, ali je futrola tako čvršća.

Šemu za obe futrole sam uzela iz knjige The Complete Book of Crochet Stitch Designs: 500 Classic & Original Patterns, autora Linda P. Schapper (bila sam na velikim  mukama koju šemu da izaberem!!!).

Na kraju sam izabrala ove dve. Šemu sa cvetićima sam malo modifikovala, odnosno smaknula i razmakla sam cvetove, tako mi je lepše izgledalo.

Obe futrole sam započela sa lačićima. Za žensku futrolu je početak bio 43 lančića (zbog motiva), a za mušku 52 lačića. Prvi red se radi kao na slici (probala sam da napišem, ali ipak sam se odlučila da napravim sliku!).

pocetak

Drugi red sam radila stubiće sa jednim navijutkom, a od trećeg reda sam započela sam šemom. Tokom rada probajte futrolu za svaki slučaj, da proverite da li je ok!!

Poslednja dva reda su stubići bez navijutka, za čvršću ivicu.

Futrole su za sada knap, ali vremenom će popustiti, tako da predlažem kad radite futrole napravite malo manju nego što je potrebno.

Sad ostaje samo da se sačeka polazak na more!!!

2 thoughts on “kindle

Add yours

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Veb-mesto pokreće WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: